CHODOVSKÁ MAXIŠTAFETA JIŽ PO DVAADVACÁTÉ

Již 22. ročník Chodovské maxištafety se uskutečnil ve dnech 17. a 18. 6. Na stadionu olympioniků se běžela tradiční maxištafeta, která se bez přerušení běhá 24 hodin. Štafeta se běžela za velmi extrémních teplotních podmínek a tak pořadatelé uvítali každou běžeckou pomoc. Do letošního ročníku se také zapojily různé místní spolky a sportovní oddíly, za což jsou pořadatelé velmi rádi.

Mezi účastníky tak nechyběli například basketbalisté, šachisté a fotbalisté TJ Spartak Chodov, volejbalový klub BVC Chodov, karatisté Samurai fight club či spolek vodáků TVS Kameňák.

Celkem se zúčastnilo 147 běžců a všem patří velké díky za podporu. Do štafety se aktivně zapojil i nestor Chodovské atletiky, pan Josef Kopecký. Podporou mu byli vnuk Lukáš Kopecký (organizátor štafety) a pravnoučata Kateřina, Jakub a Lukáš ml., sami aktivní účastníci s nemalým počtem uběhnutých kol. Za 24 hodin se podařilo uběhnout 879 kol na místním stadionu, což znamená 293 kilometrů. K nejaktivnějším běžcům patřila Lenka Kůsová s 26 uběhnutými kilometry a Martin Horváth s 25 uběhnutými kilometry. Velkou měrou do štafety přispěl i starosta města pan Patrik Pizinger, který naběhal 22 kilometrů.

Po celou dobu štafety byla u pořadatelů připravena kasička na dobrovolné příspěvky. Celkem byla vybrána částka 7.595,- Kč. Tento příspěvek se pořadatelé rozhodli věnovat na Denní centrum Mateřídouška, o.p.s.

Pořadatelé děkují všem aktivním účastníkům, sponzorům a městu Chodov za podporu při pořádání akce.
Martin Horváth

CHODOVSKÁ MAXIŠTAFETA JIŽ PO DVAADVACÁTÉ